5 trendi streetfood Tokióban! - Rika san beszámolója Japánból

Ebben a cikkben Rika san a Tokióban jelenleg legnépszerűbbnek számító street food ételeket fogja bemutatni. A japánok imádják a sétálgatást az étkezéssel összekötni, ezért sok utcán fogyasztható ételt ismernek. A tradicionális takoyaki-t és az okomiyaki-t talán nem kell már senkinek sem bemutatni, de most 5 olyan étel kerül a középpontba, melyek az utóbbi időben váltak nagyon népszerűvé. Nézzük Rika san választását és beszámolóját! 

(Az ételek neve mellett zárójelben az árusító hely nevét láthatjuk)

1. Gyümölcs szendvics (Daiwa Nakameguro)

A kiváló minőségű gyümölcsöket tartalmazó gyümölcsszendvicsek igen népszerűek manapság Japánban. Különösen kedvelt hely a Nakameguróban található DAIWA elnevezésű üzlet. A minap jártam ott, és majdnem két órát vártam mire sorra kerültem. Óriási a gyümölcsválaszték, ezért a szendvicsek is sokfélék lehetnek. Én a lédús és puha húsú gyümölcsökért rajongok a legjobban! Egyszerűen nem tudok betelni velük!



2. Epercukorka (Strawberry Mania)

Ez egy nagyon cuki édesség, amelyet eperből készítenek. A gyümölcsre kívülről cukormáz kerül. A felülete így ropogós lesz, viszont a belsejében lévő szamóca nagyon puha és szaftos marad. Én ezt a kontrasztot imádom a legjobban! Korábban az almás cukorka volt a nyári fesztiválok alkalmával az utcai árusok legnépszerűbb édessége, az utóbbi időben viszont folyamatosan nő az epercukorkával foglalkozó szaküzletek száma!


3. Zajipai (Anshin’ya)

Ez eredetileg egy tajvani utcai étel, de manapság nagyon népszerű Japánban is. Ennek az az oka, hogy az utóbbi években fellendült a Tajvanba szervezett utak száma. Így lett népszerű sok tajvani étel is, ezek közül a Zajipai számít a legújabbnak. Ez egy sült csirkés étel, melyhez a csirkét emberarc nagyságúra kloffolnak ki, majd speciális tajvani fűszerekkel bepácolják és kisütik. A tajvani fűszerek adják a különleges ízét.


4. Marittozo (EATALY)

Ez egy eredetileg olasz édesség, amely Rómából származik. A maritozzi con la panna egy édes, illatos briós tésztából készült finomság, amelyet frissen felvert tejszínhabbal töltenek meg. Olaszországban főleg reggelire kínálják maritozzi kávéval. Gyorsan népszerűvé vált az Instagramon, mert sokan fotózzák.  Szép és gusztusos, és mellette nagyon finom is. Japánban természetesen japán stílusban készítik, és ma már számos üzletben kapható. Nagyon népszerű édesség.


5. Színes vattacukor (Totti Candy Factory)

Ez egy olyan vattacukor, amely különösen népszerű a Tokióba látogató külföldiek körében! A szivárvány minden színében kapható és nagyon látványos. Harajukuba járva feltétlenül ki kell próbálni!!



vissza

Impresszum

  • Blog:
    • Merényi Krisztina
  • Fotó, grafika:
    • Merényi Krisztina
  • Weboldal programozás:
    • Molnár Dénes

Minden jog fenntartva.
A honlapon közölt képek, szöveges anyagok mindennemű továbbközlése csak a tulajdonos előzetes hozzájárulásával lehetséges!